proactive

Συνδεση

Δελτίο Τύπου έπειτα από συνάντηση επιτροπής της ΚΔΕ της ΠΕΠΤΕΓ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Δελτίο Τύπου

Πανελλήνια Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευση Γεωτεχνικών (ΠΕΠΤΕΓ).

Θέμα: Συζήτηση θεμάτων που απασχολούν την Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση

 Τη Δευτέρα 6/11/2023 και ώρα 14:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση   με τους Γενικούς γραμματείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ΥπΑΑΤ, τους κ.Γεώργιο Στρατάκο και κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα .

 Την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών (Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ). Εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της ο κ. Παπάζογλου Γεώργιος, η κ. Γενική Γραμματέας Πασχαλίδου Πασχαλία και τα δύο μέλη της ο κ. Γιαννόπουλος Γεώργιος και ο κ. Καρύδης Κωνσταντίνος.

 Η συνάντηση αφορούσε θέματα που απασχολούν το κλάδο των  Αποφοίτων της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών (Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ).

Η Αντιπροσωπία που επισκέφτηκε το Υπουργείο έθεσε στο τραπέζι ζητήματα που σχετίζονται με τις στρεβλώσεις που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με την Άσκηση του επαγγέλματος των Τ.Ε. Γεωπόνων –Γεωτεχνικών, ιδιαίτερα μετά την κατάργηση των Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου , την μη αντιστοίχιση των Πτυχίων των αποφοίτων Γεωπονικών Τ.Ε.Ι. με τα νεοϊδρυθέντα πανεπιστημιακά γεωπονικά τμήματα η οποία εκκρεμή, τον αποκλεισμό των αποφοίτων από επαγγελματικές δραστηριότητες (δακοκτονία, οικολογικά σχήματα, γεωργικοί σύμβουλοι ,προκηρύξεις ΥπΑΑΤ , έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων Τμήματος Ανθοκομίας Αρχιτεκτονικής Τοπίου & Αρχιτεκτονικής Τοπίου , επιμελητηριακή εκπροσώπηση κ.λ.π.) Επίσης συζητήθηκε το αίτημα ποσόστωσης Γεωπόνων- Γεωτεχνικών Π.Ε. & Τ.Ε. στις προσλήψεις έκτακτου και μόνιμου γεωτεχνικού προσωπικού ώστε να εξαλειφθεί οριστικά ο απαράδεκτος όρος εν ελλείψει Π.Ε. , και να προστατευθεί ο κλάδος από τις μεθοδεύσεις συντεχνιακών πρακτικών που οδηγούν στον αποκλεισμό των Γεωπόνων –Γεωτεχνικών Τ.Ε. από οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα στο ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.  

 Στο προσεχές διάστημα αναμένεται να προγραμματισθεί συνάντηση και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ελευθέριο Αυγενάκη έπειτα από την σχετική ενημέρωση από τους αρμοδίους γενικούς γραμματείς και υφυπουργούς.