proactive

Συνδεση

Ο Επαγγελματικός τίτλος των Πτυχιούχων Γεωπόνων – Γεωτεχνικών Τ.Ε.

Ο Επαγγελματικός τίτλος των Πτυχιούχων Γεωπόνων – Γεωτεχνικών Τ.Ε.

Για τα Τ.Ε.Ι. και τους αποφοίτους τους , υπάρχει για το κάθε τμήμα το π.δ.(προεδρικό διάταγμα) που ορίζει τον πτυχιούχο (για όσα Τμήματα έχουν επαγγελματικά δικαιώματα), και όχι τον προσδιορισμό Τ.Ε. (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) , το ‘’Γεωπόνος Τ.Ε. ή Γεωτεχνικός Τ.Ε.’’ είναι η άσκηση επαγγέλματος, άλλωστε σε καμία ανωτάτη σχολή το πτυχίο δεν γράφει αναγγελία επαγγέλματος.

Όλα τα πτυχία Α.Ε.Ι. αναγράφουν ότι ο ‘’……’’ καθ ομολογείται πτυχιούχος ‘’……’’ επιστημών , π.χ. ‘’πτυχιούχος γεωπονικών επιστημών’’, ‘’βιολογίας’’ κ.λ.π.

Το ίδιο αναγράφεται στα Τ.Ε.Ι. γράφει το π.δ. ότι ο ‘’…….’’ καθίσταται πτυχιούχος του τμήματος ‘’…..’’ της σχολής ‘’…..’’, πουθενά δε γράφει ότι ονομάζεται ‘’τεχνολόγος γεωπονίας’’ η ‘’τε γεωπόνος’’ ή ‘’τεχνολόγος φυτικής παραγωγής’’.

Οι ονομασίες ‘’Πτυχιούχος Τεχνολογίας Γεωπονίας’’, ‘’Τεχνολόγος Φυτικής Παραγωγής’’, ‘’Τεχνολόγος’’, κ.α. είναι συντεχνιακές εφευρέσεις και αποτέλεσμα της σιωπηρής σύμπραξης των επιμελητηρίων με τους Π.Ε. καθηγητές των πρώην ΤΕΙ και μελών τους, που σήμερα είναι μέλη Δ.Ε.Π. των ‘’Πρώην ΤΕΙ και Νυν Νέων Πανεπιστημίων’’ , που δυστυχώς με την συμμετοχή και της πολιτείας από την ίδρυση των Τ.Ε.Ι. μέχρι και την κατάργησή τους ,δεν ήθελαν στους αποφοίτους τους, να τους αποδώσουν την πραγματική ακαδημαϊκή τους ταυτότητα .

Τα Τ.Ε.Ι. ήταν Α.Ε.Ι. και ο σωστός επαγγελματικός όρος και η απόδοση επαγγέλματος για τους Πτυχιούχους Γεωπονικών – Γεωτεχνικών Σχολών των Τ.Ε.Ι. είναι Τ.Ε. Γεωπόνος και Τ.Ε. Γεωτεχνικός για όλες τις σχετικές σχολές με προσδιορισμό του Τμήματος αποφοίτησης .

π.χ. Γεωπόνος Τ.Ε. – Τμήματος Φυτικής Παραγωγής.

zougla.gr