Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας & Τεχνολογίας :Ευκαιρίες & νέα προγράμματα για start-up αγροδιατροφής Ο τομέας τροφίμων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ Food) εγκαινιάζει έξι νέα προγράμματα της πλατφόρμας Business…
Πιο ελαστικό θα είναι το κριτήριο της τυπικής απόδοσης στο πρόγραμμα των Νέων Γεωργών Προδημοσιεύθηκε με ορισμένες βελτιώσεις η 3η προκήρυξη για το πρόγραμμα ενίσχυσης των Νέων Γεωργών. Η σημαντικότερη βελτίωση είναι…
Tο 4ο διεθνές συνέδριο αγροτεχνολογίας του AgriBusiness Forum στην Αθήνα στις 6 & 7 Οκτωβρίου 2021. Με θέμα «Μετάβαση των αγροδιατροφικών συστημάτων στην ψηφιακή & πράσινη εποχή» θα διεξαχθεί το 4ο διεθνές συνέδριο αγροτεχνολογίας…
Πώς θα διασφαλιστεί ότι μόνο οι πραγματικοί αγρότες θα λαμβάνουν στήριξη; Μια ευρωπαϊκή γεωργική πολιτική ευέλικτη, που να ανταποκρίνεται καλύτερα στις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις, με παράλληλη στήριξη των…
YπΑΑΤ - Σχέδια Βελτίωσης: 250 εκ. ευρώ στη μεταβατική περίοδο 2021-22 Ποιές είναι οι εκκρεμότητες του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 Νέα προκήρυξη για Σχέδια Βελτίωσης, με ύψος προϋπολογισμού…
Διεθνές Συνέδριο Ελιάς 3 και 4 Ιουνίου 2021 στην Θεσσαλονίκη Συνεχίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς η προετοιμασία του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ελιάς με τίτλο: «Ελαιοκομικός Τομέας: Αναζητώντας την καινοτομία…
Δασικοί Χάρτες: Εξάμηνη παράταση αντιρρήσεων δασικών & 50% μείωση τέλους Νομοθετική ρύθμιση για οριζόντια παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους αγρότες επί του περιεχομένου των…
YπΑΑΤ: Εγκύκλιος για βεβαιώσεις εγγραφής στο Μητρώο κατ' επάγγελμα αγροτών Διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με τη χορήγηση βεβαιώσεων εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων για κατ' επάγγελμα αγρότες,…
Παρέμβαση Πτυχιούχων ΤΕΙ: Να σταματήσει η απαξιωτική & άνιση μεταχείριση των αποφοίτων ΤΕΙ Παρέμβαση των Αποφοίτων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (των πρώην Τ.Ε.Ι.) εστάλη σήμερα στον Πρωθυπουργό της χώρας, κοινοποιώντας…
Ποσοστά αυτάρκειας της χώρας μας στη φυτική & ζωική παραγωγή Του Δημήτρη Κουρέτα* Το ποσοστό αυτάρκειας της Ελλάδας στη φυτική παραγωγή ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 99,8% περίπου,…