proactive

Συνδεση

ΟΠΕΚΕΠΕ - Εθνικό Απόθεμα: Η διαδικασία υποβολής αίτησης αναθεώρησης δικαιωμάτων

Σε λειτουργία έχει τεθεί η διαδικτυακή εφαρμογή του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για την υποβολή των αιτήσεων αναθεώρησης χορήγησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα έτους ενίσχυσης 2020.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης είναι οι παραγωγοί οι οποίοι είχαν αιτηθεί τη χορήγηση δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα αλλά το αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν αρνητικό λόγω μη ένταξης του γεωργού στην κατηγορία των γεωργών νεαρής ηλικίας ή λόγω μη ένταξης του γεωργού στην κατηγορία των νεοεισερχόμενων γεωργών.

 

Η διαδικασία

 

Η αίτηση αναθεώρησης υποβάλλεται στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. υποχρεωτικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος στην ιστοσελίδα ΚΑΡΤΕΛΑ ΑΓΡΟΤΗ

 

Για να είναι δυνατή η είσοδος στην εφαρμογή είναι απαραίτητη η λήψη κωδικού και η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού εδώ.

 

Επισημαίνεται ότι παραγωγοί, οι οποίοι είναι  ήδη εγγεγραμμένοι  στις οn-line εφαρμογές του ΟΠΕΚΕΠΕ για τα έτη (2014-2020) ή έχουν υποβάλλει αίτηση στα γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα του ΠΑΑ (π.χ. Βιολογικές Καλλιέργειες, Κομφούζιο, Νιτρορύπανση) για την είσοδό τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης (όνομα χρήστη, κωδικό). Δεν απαιτείται εκ νέου εγγραφή στο σύστημα ή πιστοποίηση μέσω taxisnet.

Ο αιτών υποβάλλει την αίτηση αναθεώρησης ως εξής:

  • στην «ΚΑΡΤΕΛΑ ΑΓΡΟΤΗ» επιλέγει «Εθνικό Απόθεμα 2020», «Αίτηση αναθεώρησης», «Νέα εγγραφή»
  • επιλέγει «Καταχώρηση»
  • συμπληρώνει την αίτηση και επισυνάπτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά
  • επιλέγει «Οριστικοποίηση»
  • επιλέγει «Εκτύπωση»

Καταληκτική ημερομηνία οριστικοποίησης και συνεπώς υποβολής των αιτήσεων αναθεώρησης είναι η 9η Απριλίου 2021.

 

ellinikigeorgia.gr