proactive

Συνδεση

Ανακοίνωση της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. για την αντιστοίχιση των Πτυχίων ΤΕΙ

Επειδή η αντιστοίχιση των πτυχίων των αποφοίτων δεν είναι μια απλή διαδικασία  και λόγω της σοβαρότητας του θέματος και με αφορμή την διακίνηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης διαφόρων προτάσεων και θέσεων περί της αντιστοίχισης των πτυχίων ΤΕΙ με αυτά των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους μέλη της Ένωσης, να μην ακολουθούν αυτές τις πρακτικές μεμονωμένης προσπάθειας επίλυσης του ζητήματος.

Η Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών) ο επίσημος επιστημονικός και επαγγελματικός φορέας των αποφοίτων γεωτεχνικών σχολών της ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης , συντεταγμένα και οργανωμένα μαζί με άλλες Ενώσεις Αποφοίτων και Φορέων της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης έχει ήδη επεξεργαστεί  και έχει έτοιμη πρόταση για την επίλυση του ζητήματος η οποία  έχει ανακοινωθεί .

Το Υπουργείο Παιδείας καλείται πλέον λαμβάνοντας υπόψη την πρόταση των Ενώσεων και των Φορέων στους οποίους συγκαταλέγεται και η Ένωση να προχωρήσει άμεσα την διαδικασία αντιστοίχησης των πτυχίων μας.

Καλούμε τους συναδέλφους Γεωπόνους – Γεωτεχνικούς Τ.Ε. να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην κινούνται μεμονωμένα και σπασμωδικά, προς την επίλυση του θέματος της αντιστοίχησης των Πτυχίων τους με αυτά των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων και να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις της Ένωσης που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

PEPTEG N

 

 

Ανακοίνωση της Πρότασης για την Αντιστοίχιση Πτυχίων Τ.Ε.Ι. με τα Πτυχία των Πανεπιστημιακών Τμημάτων

https://www.pepteg.gr/index.php/2014-06-14-17-22-34/item/2556-anakoinosi-tis-protasis-gia-tin-antistoixisi-ptyxion-t-e-i-me-ta-ptyxia-ton-panepistimiakon-tmimaton