proactive

Συνδεση

Έναρξη Σεμιναρίων Ινστιτούτου Οικολογικής Γεωργίας από την ΔΗΩ - Έκπτωση 10% στα μέλη της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ.

R 1

Έναρξη Σεμιναρίων Ινστιτούτου Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ - Τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολoγικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών (Π.Ε.Π.Τ.E.Γ.) θα έχουν έκπτωση στα σεμινάρια τα οποία διοργανώνονται από το Ινστιτούτο. Συγκεκριμένα, με την προσκόμιση βεβαίωσης εγγραφής μέλους στην Π.Ε.Π.Τ.E.Γ., ο ενδιαφερόμενος θα έχει έκπτωση 10% σε όλα τα σεμινάριά μας.

Δραστηριότητες & Έναρξη Σεμιναρίων Ινστιτούτου Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ

Σε μία περίοδο κρίσης, περιβαλλοντικής, κοινωνικής, αλλά και κρίση αξιών, αποφασίσαμε να επαναδραστηριοποιήσουμε το Ινστιτούτο Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ με σκοπό την προώθηση της οικολογικής γεωργίας στην Ελλάδα, μέσω της έρευνας, της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης του κοινού. Έχοντας μια ανθρωποκεντρική και eco-κεντρική προσέγγιση, το Ινστιτούτο έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου ουδεμία διανομή κερδών γίνεται στα μέλη του. Από το 1999, οπότε και πραγματοποιήθηκε η ίδρυση του Ινστιτούτου, οι αξίες που λειτουργούν σαν κινητήρια δύναμη στην δουλειά μας είναι ο σεβασμός στον άνθρωπο και περιβάλλον, αλλά και αξία της εξέλιξης και της συνεργασίας. Το Ινστιτούτο επαναδραστηριοποιήθηκε τον Απρίλιο 2021.

Έως σήμερα: Έχει τεθεί σε λειτουργία ο ανανεωμένος μας ιστότοπος https://insteco.gr/

Μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Β. Εύβοια, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να βοηθήσουμε άμεσα τους συνανθρώπους μας και να συλλέξουμε στον τραπεζικό λογαριασμό του Ινστιτούτου ένα χρηματικό ποσό για τους πληγέντες στην Εύβοια.

Πραγματοποιήσαμε χορήγηση βεβαιώσεων καταλληλόλητας σκευασμάτων για χρήση στην βιολογική γεωργία (φυτοπροστατευτικών, λιπασμάτων και κομπόστ) μετά από επιτόπιο έλεγχο. Οργανώσαμε τη διεξαγωγή Σεμιναρίων.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ

Ο απολογισμός των δράσεων του Ινστιτούτου Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ από την έναρξη της ενέργειας για την στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές στη Β. Εύβοια, όπως έχει καταγραφεί έως σήμερα. Από τις 11/08/2021 έως και τις 16/10/2021 έχουν κατατεθεί στο λογαριασμό του Ινστιτούτου 9.389,3 €. Τα έξοδα από τις δωρεές έως και σήμερα αφορούν την αγορά 2.5 τόνων μελισσοτροφών για τους μελισσοκόμους της Β. Εύβοιας και έχουν διατεθεί στα χωριά Παπάδες, Κοκκινομηλιά και Κερασιά.

Έχουν αγοραστεί ηλεκτρικές συσκευές και μικροσυσκευές για συνάνθρωπους οποίοι έχασαν τα υπάρχοντά τους στην πυρκαγιά. Ινστιτούτο Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ Για τον Άνθρωπο, το Περιβάλλον και την Κοινωνία 2

Το Ινστιτούτο έχει συντονίσει τη διάθεση 10 τόνων ζωοτροφής, τα οποία παραδόθηκαν στο χωριό Κεχριές και στα γειτονικά χωριά, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των αναγκών σε ζωοτροφές στην περιοχή. 500 κιλά εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου έχει παραδοθεί στο χωριό Κερασιά, καλύπτοντας τις ανάγκες όλου του χωριού για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Παράλληλα οι ανάγκες καταγράφονται και κατά αυτόν τον τρόπο και σχεδιάζονται οι επόμενες ενέργειές μας.

Ο λογαριασμός διαχειρίζεται από τον κύριο Γιώργο Αθανασιάδη και κυρία Χαρά Μαγγανά, επιστήμονες/μελισσοκόμοι στην Εύβοια, γραμματέας και μέλος αντίστοιχα του Ινστιτούτου Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τον συντονισμό της δράσης. Επιπλέον, το Ινστιτούτο διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα με τη μορφή σεμιναρίων.

 

Το Ινστιτούτο Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ ανακοινώνει ότι τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολoγικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών (Π.Ε.Π.Τ.E.Γ.) θα έχουν έκπτωση στα σεμινάρια τα οποία διοργανώνονται από το Ινστιτούτο.

Συγκεκριμένα, με την προσκόμιση βεβαίωσης εγγραφής μέλους στην Π.Ε.Π.Τ.E.Γ., ο ενδιαφερόμενος θα έχει έκπτωση 10% σε όλα τα σεμινάριά μας.

Οι βεβαιώσεις παρακαλώ να στέλνονται ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα ‘ΕΚΠΤΩΣΗ ΜΕΛΟΥΣ Π.Ε.Π.Τ.E.Γ.’ και στην συνέχεια θα λαμβάνετε τον κωδικό για την έκπτωση.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

 

1) Βιολογική καλλιέργεια ελιάς, 15 Νοεμβρίου 2021

2) Βιολογική καλλιέργεια αμπέλου, 18 Νοεμβρίου 2021

3) Φυσικά καλλυντικά: Μία δυναμική προοπτική μεταποίησης των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, 24 Νοεμβρίου 2021

4) Βιολογικά Προϊόντα: Απαιτήσεις Επισήμανσης -Προσεχώς

5) Γενικές αρχές της Βιολογικής Γεωργίας, 1-2 Δεκεμβρίου 2021

6) Πάμε για ...μια σπορά με το φεγγάρι; Αστρονομικό Καλλιεργητικό Ημερολόγιο, 19-20 Νοεμβρίου 2021

7) Φροντίζω τη Γη βιοδυναμικά, 3-5 Δεκεμβρίου 2021

8) VEGAN Προϊόντα: Επισήμανση & ερμηνεία πληροφοριών στις ετικέτες, 22 Ιανουαρίου 2021

 

Εξασφαλίστε τη θέση σας άμεσα!

 

Εγγραφή & λεπτομέρειες: https://insteco.gr/ipiresies/seminaria

 

image004

Αριστοτέλους 38, Τ.Κ 104 33, Αθήνα

Τ | 210 8224384 (εσωτ. 111)                                                                         

E | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.insteco.gr