proactive

Συνδεση

Συνάντηση της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιάννη Οικονόμου

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Οικονόμου είχε αντιπροσωπεία της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. την Τετάρτη 9/6/21 στην Αθήνα αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Βασίλη Κρανιά , τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Παπάζογλου , τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Καρύδη και τον Αν. Γεν. Γραμματέα Χαράλαμπο Πέρο.

Έγινε μια πολύ εποικοδομητική και αναλυτική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και θέσεων για όλα τα τρέχοντα θέματα που σχετίζονται με τον Πρωτογενή Τομέα και επηρεάζουν την επαγγελματική δραστηριότητα των Πτυχιούχων Γεωπόνων Τ.Ε. 

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν :

  • Η πορεία του προγράμματος πιστοποποιήσης των Γεωργικών Συμβούλων και των Φορέων και η συμμετοχή της Ένωσης στην αρμόδια επιστημονική επιτροπή του Υπ.Α.Α.Τ .
  • Η πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης .
  • Τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των Γεωτεχνικών Τ.Ε. όπως ο αποκλεισμός τους από το Πρόγραμμα Δακοκτονίας και από το εκτιμητικό έργο του ΕΛΓΑ.
  • Το θέμα των απολυμάνσεων και η προσπάθεια των Εποπτών Υγείας να αποκλείσουν τον κλάδο των Γεωπόνων από αυτές .
  • Η επιμελητηριακή εκπροσώπηση των πτυχιούχων Γεωτεχνικών Τ.Ε. 
  • Τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στον Γεωτεχνικό κλάδο μετά την κατάργηση των ΤΕΙ.

 

2

Ως προς τα παραπάνω θέματα ο Υφυπουργός διατύπωσε την αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι διαδικασίες του προγράμματος των Γεωργικών Συμβούλων και παράλληλα να γίνονται οι αναγκαίες τροποποιήσεις όπου απαιτείται.

Nα υπάρχει ποσόστωση Γεωπόνων Π.Ε. & Τ.Ε.  στις προσλήψεις έκτακτου και μόνιμου γεωτεχνικού προσωπικού και να εξαληφθεί οριστικά ο απαράδεκτος όρος εν ελλείψει, ενώ για το θέμα των απολυμάνσεων θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να προστατευθεί ο κλάδος από τις μεθοδεύσεις για τον αποκλεισμό των Γεωπόνων Τ.Ε .

Τέλος , για το θέμα της επιμελητηριακής εκπροσώπησης τάχθηκε υπερ της ένταξης των Πτυχιούχων Γεωπόνων Τ.Ε, στο υπάρχον για τους Γεωτεχνικούς Επιμελητήριο.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ.

pepteg new