proactive

Συνδεση

Συνάντηση της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα

Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα είχαν την Τρίτη 23/02/21 στην Αθήνα αντιπροσωπεία της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Βασίλη Κρανιά , τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Παπάζογλου και τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Κώστα Καρύδη.

Η συνάντηση έγινε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος στο γραφείο του κ. Σκρέκα υπήρξε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για θέματα του υπουργείου που σχετίζονται με το αγροκτηνοτροφικό τομέα όπως η αδειοδότηση των υφιστάμενων υδροληψιών, η επικείμενη αναθεώρηση των σχεδίων λεκανών απορροής , καθώς και ζητήματα ηλεκτροδότησης αγροτικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με φωτοβολταϊκά συστήματα με την διαδικασία του net metering.

Επίσης συζητήθηκε και το θέμα της παρουσίας των Γεωπόνων Τ.Ε. στις υπηρεσίες και στο οργανόγραμμα του υπουργείου και τα πεδία στα οποία θα μπορούσαν να συμμετέχουν ποιο ενεργά οι Γεωτεχνικοί Τ.Ε. μέλη της Ένωσης.

Η αντιπροσωπεία της Ένωσης ανέπτυξε τις θέσεις και τις προτάσεις της Ένωσης επί των παραπάνω ζητημάτων , και επισημάνθηκαν τα σημεία τα οποία χρήζουν αλλαγών καθώς επηρεάζουν την ισότιμη συμμετοχή των Πτυχιούχων Γεωπόνων Τ.Ε.

Η Ένωση έχει προγραμματίσει σειρά επαφών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να αναδείξει και να διορθώσει ζητήματα που αφορούν την ελεύθερη και απρόσκοπτη άσκηση του επαγγέλματος των Πτυχιούχων Γεωπόνων Τ.Ε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ.