proactive

Συνδεση

Ενημερωτικά υπομνήματα της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων , Παιδείας, Εσωτερικών & Περιβάλλοντος


Μετά τον ανασχηματισμό και τις αλλαγές στην σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης η Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. κατέθεσε ενημερωτικά υπομνήματα με πλήρη αναφορά των θεμάτων που αφορούν τους Πτυχιούχους Γεωτεχνικούς Τ.Ε. και βρίσκονται σε εκκρεμότητα. 

Συγκεκριμένα στάλθηκαν ενημερωτικά υπομνήματα στα υπουργεία και στους αντίστοιχους υπουργούς στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , στο Υπουργείο Παιδείας, στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Επί των ενημερωτικών υπομνημάτων αναμένουμε τις απαντήσεις των υπουργείων ενώ θα γίνει και ανάλογη ενημέρωση και στα υπόλοιπα κόμματα της βουλής προς ενημέρωση τους και ανάληψη πρωτοβουλιών προς επίλυση τους. Επισημαίνουμε ενδεικτικά πως εκκρεμούν:

  • η επιμελητηριακή εκπροσώπηση των Πτυχιούχων Γεωτεχνικών Τ.Ε.(έχει κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση στο Υπ.Α.Α.Τ. και στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε.)
  • η αντιστοίχιση των πτυχίων των αποφοίτων τμημάτων Τ.Ε.Ι. τα οποία καταργήθηκαν με τα νέα πανεπιστημιακά ιδρύματα Γαβρόγλου
  • η έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων για γεωτεχνικά τμήματα των Τ.Ε.Ι. τα οποία λειτούργησαν πριν και μετά το σχέδιο ΑΘΗΝΑ και τα οποία καταργήθηκαν επί υπουργίας Γαβρόγλου (ενδεικτικά αναφέρουμε ,τμήμα ανθοκομίας και αρχιτεκτονικής τοπίου, αρχιτεκτονικής τοπίου, τμήμα τεχνολόγων γεωπόνων(γενικά και αόριστα ) κλπ. Οι απόφοιτοι των τμημάτων αυτών είναι κυριολεκτικά στο αέρα και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Σημειώνουμε πως την ίδια στιγμή αποδίδονται επαγγελματικά δικαιώματα σε αποφοίτους κολλεγίων χωρίς οι προαναφερθέντες απόφοιτοι των καταργηθέντων γεωτεχνικών ΤΕΙ να έχουν επαγγελματικά δικαιώματα.
  • συνεχίζεται η προσπάθεια εφαρμογής του απαράδεκτου , αντιεργατικού και αναχρονιστικού όρου ‘’εν ελλείψει Π.Ε’’ και του ‘’Προβαδίσματος της ΠΕ κατηγορίας έναντι των Τ.Ε.’’ σε όλο τον δημόσιο τομέα ( Ο.Ε.Υ. Δήμων και Περιφερειών , Δακοκτονία κ.λπ.)
  • δεν εφαρμόζονται, αν και είναι σε ισχύ επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων γεωτεχνικών ΤΕ σε διάφορες υπηρεσίες, επαγγελματικές δραστηριότητες και οργανισμούς.(Γεωργικοί Σύμβουλοι, ΕΛ.Γ.Α., Δακοκτονία κλπ)

Η Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. αναμένει τις απαντήσεις από τα αρμόδια υπουργεία επί των παραπάνω θεμάτων και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ.