proactive

Συνδεση

ΠΕΠΤΕΓ: Ανακοίνωση - κάλεσμα προς το ΥπΑΑΤ για οικονομική στήριξη πανελλαδικά των Γεωπονικών Καταστημάτων Αγροτικών Εφοδίων

Κύριε Υπουργέ ,

Σας καλούμε τα μέτρα βοήθειας που θα ισχύσουν για όλα τα εμπορικά καταστήματα στην χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοιού , να ισχύσουν ποσοστιαία ανάλογα με την μείωση βάση του περσινού τζίρου και για τα Γεωπονικά Καταστήματα Γεωργικών Εφοδίων τα οποία ανήκουν σε συναδέλφους Γεωπόνους Τ.Ε. μέλη μας .

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

1 Τα Γεωπονικά Καταστήματα Γεωργικών Εφοδίων και στα αστικά κέντρα, και στην επαρχία σε όλη την επικράτεια, σταδιακά αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα επιβίωσης, γιατί παρόλο που είναι ανοιχτά (βάση των Κ.Α.Δ.), ο ημερήσιος τζίρος τους έχει πέσει πάνω από 90 % ,και με την απαγόρευση κυκλοφορίας, προσεγγίζει σε πολλές περιπτώσεις το 100%.


2 Υπάρχουν λόγω εποχικότητας αυξημένες φοροτεχνικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, και επιπρόσθετα μεταχρονολογημένες επιταγές που πρέπει να πληρωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα , πληρωμές προσωπικού,, καταβολή ΦΠΑ, υποχρεώσεις σε προμηθευτές και τράπεζες, κτλ.

3 Επιπρόσθετα σας ενημερώνουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών, πλέον ζητά πίστωση στα γεωργικά εφόδια, καθώς και το μικρό ποσοστό αυτών που προμηθεύονταν στο πρόσφατο παρελθόν τα αγροτικά εφόδια μετρητοίς , τώρα επικαλούμενοι την κρίση λόγω της πανδημίας του κορονοιού , επιθυμούν όλοι τους πίστωση, καθώς εκτιμούν πως δεν θα μπορέσουν να πουλήσουν τα προϊόντα τους λόγω της ενδεχόμενης παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης.

Για όλους τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε άμεσα να ενταχθούν όλα τα Καταστήματα Γεωργικών Εφοδίων σε όλη την επικράτεια της χώρας στα μέτρα βοήθειας που θα ισχύσουν για όλες τις υπόλοιπες εμπορικές επιχειρήσεις .

Σε αντίθετη περίπτωση το μέλλον πολλών Γεωπονικών Καταστημάτων Αγροτικών Εφοδίων θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και η επιβίωση πολλών Επαγγελματιών Γεωπονικών Επιχειρήσεων εξαιρετικά αβέβαιη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΕΠΤΕΓ