proactive

Συνδεση

Kερδισμένοι όσοι πουλάνε ιδεολογίες & συντεχνίες...


Πως φαίνεται ότι τα ΜΜΕ στην Ελλάδα βρίσκονται στον δικό τους κόσμο, πέρα από την πραγματικότητα και τις ουσιαστικές εξελίξεις.

Σημερινές επικεφαλίδες σε sites, αναφέρουν :

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ......

Με την μικρή λεπτομέρεια όμως ότι ΤΕΙ δεν υπάρχουν. Καταργήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ όλα. Πέραν του ότι και τα ΤΕΙ με την ισχύουσα νομοθεσία, είναι ΑΕΙ.

Πολλοί επισημαίνουν ότι οι βάσεις εισαγωγής σε πολύ γνωστές σχολές, έχουν πέσει σημαντικά (.25%) , π.χ σε τμήματα της φιλοσοφικής και μαθηματικών και άλλα γνωστά τμήματα, εισάγονται με βαθμό κάτω του 10.......

Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει το σχόλιο του τύπου "στα ΤΕΙ με βαθμό κάτω από την βάση......" κλπ.

Πλέον, αναρωτιόμαστε όλοι :

Θα πουν ότι οι σπουδές στις σχολές με βαθμό εισαγωγής κάτω του 10 θα είναι "χαμηλού επιπέδου", ή δεν θα το πουν ?

Γιατί στην Ελλάδα σκόπιμα ή αφελώς έχουμε παραβλέψει το γεγονός ότι άλλο ο βαθμός εισαγωγής σε ένα Τμήμα, ο οποίος σχετίζεται με την ζήτηση για φοίτηση στο Τμήμα και άλλα όπως π.χ. η επαγγελματική αποκατάσταση, η κοινωνική γνώμη κλπ, και άλλο το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος και η επιστημονική του αναγνώριση.

Επίσης, ξεκινάει το στοίχημα των ΕΠΑΛ, όπου τα παιδιά καλούνται πάντα να αποδεικνύουν ότι δεν είναι ελέφαντες.

Πρέπει όλοι με το ζόρι να μπουν κάπου..........

Την ίδια στιγμή το ελληνικό πολιτικό σύστημα, σφυρίζει αδιάφορα, αναιρώντας συνεχώς τον εαυτό του, η μία κυβέρνηση να καταργεί ό,τι φτιάχνει η άλλη, και ποτέ να μην υπάρχει μία από κοινού αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων της παιδείας μας, με κοινωνική ευαισθησία και διαχρονική αξιοπιστία, προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό.

Δεν έχει π.χ. σημασία αν στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, το καλύτερο Πανεπιστήμιο θεωρείται το ΕΚΠΑ. Σημασία έχει ποιος προβάλλει τον εαυτό του......π.χ. μερικά πολυτεχνεία, τα οποία υστερούν διεθνώς 200 θέσεις σε σχέση με άλλα ΑΕΙ της χώρας.

Ούτε έχει σημασία αν φεύγουν στο εξωτερικό για σπουδές με δίδακτρα, την στιγμή που θα μπορούσαμε εμείς να έχουμε ανάλογα προγράμματα σπουδών για τους έχοντες και κατέχοντες, σε δημόσια ΑΕΙ ευγνωσμένου κύρους.

Οι μεν θα ιδεολογούν και οι δε θα ιδεομαχούν αιωνίως σε βάρος της κοινωνίας.

Ούτε έχει αποφασίσει το ελληνικό σύστημα και η κοινωνία αν οι σπουδές χρειάζονται για λόγους κάλυψης επαγγελματικών αναγκών ή για λόγους αναβάθμισης της ποιότητας των πολιτών (μόρφωση και καλλιέργεια) και επομένως και της κοινωνίας.

Σχεδόν 200 χρόνια νεότερου ελληνικού κράτους, και ακόμη δεν έχουμε λύσει τίποτα.

Τα θύματα θα είναι πάντα οι ζωές των νεότερων και οι τσέπες των παλαιότερων.

Και κερδισμένοι όσοι πουλάνε ιδεολογίες και συντεχνίες.

Ιωάννης Κωνσταντόπουλος
Πρώην Αντιπρόεδρος Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ.

Τρίτη, 27/08/19

facebook.com