proactive

Συνδεση

Απάντηση αποφοίτου Τ.Ε.Ι. στην δήλωση του κ. Τσίπρα στη Βουλή ότι τα ‘’Τ.Ε.Ι. είναι αμφιβόλου ποιότητας’’…

Ακούγοντας τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα στις 20/7/2019 και αναφερόμενος στα ‘’Τ.Ε.Ι.’’ ανέφερε ‘’εκσυγχρονίστηκαν τα Τ.Ε.Ι. με την Πανεπιστημιοποίηση τους’’.

Tου Πέρου Χαράλαμπου*

Θέλω να αναφέρω ότι τα Τ.Ε.Ι. είναι ανώτατα από την ίδρυση τους και ότι παρέχουν τις απαραίτητες γνώσεις στους φοιτητές τους για να ανταποκριθούν στην αγορά εργασίας.

Ένας απόφοιτος Τ.Ε.Ι. έχει δαπανήσει κάποιες ώρες διαβάσματος και έχει παρακολουθήσει επιτυχώς τα μαθήματα του τμήματος του και αυτά αντιστοιχούν σε 240 Ects. , που με βάση την συνθήκη της Μπολόνια αντιστοιχούν σε πτυχίο επιπέδου Bachelor.

Επίσης ανάφερε ο κ. Τσιπρας ότι είναι ‘’αμφιβόλου ποιότητας’’....

Πως γίνεται να είναι ‘’αμφιβόλου ποιότητας’’ από την στιγμή που οι καθηγητές που είχαμε εμείς σαν φοιτητές είναι οι ίδιοι που έγιναν καθηγητές των νέων πανεπιστήμιων;

Επειδή έγιναν καθηγητές πανεπιστήμιων άλλαξε και το ακαδημαϊκό τους επίπεδο;

Ή θα συνεχίσουν να δίνουν ‘’αμφιβόλου ποιότητας πτυχία και τώρα που έγιναν πανεπιστήμια’’;

Ίσως αυτή την στιγμή το καλύτερο ίδρυμα στο κόσμο , είναι το MIT , μήπως και αυτό δίνει αμφιβόλου ποιότητας πτυχία επειδή είναι Τεχνολογικό Ίδρυμα;

Επίσης ανάφερε ο κ. Τσίπρας ότι το Μετσόβιο είναι μέσα στα 10 καλύτερα.

1. Μήπως κάποια T.E.I. είναι πιο πάνω από τα Πανεπιστήμια; (και μιλάω για εντός Ελλάδος- και πριν την κατάργηση τους, όχι εκτός).

2. Το Μετσόβιο δεν δέχεται Αποφοίτους των ΤΕΙ να κάνουν μεταπτυχιακά εκεί η διδακτορικά; πως γίνεται να δέχεται κατώτερους φοιτητές με βάση τα λεγόμενα σας;

Είμαστε απόφοιτοι Πανεπιστημιακού επιπέδου Τεχνολογικού Τομέα και όχι ενός κατώτερου Ιδρύματος έτσι όπως το αναφέρατε κ. Τσίπρα.

Η Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση έχει προσφέρει τα μέγιστα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς συνάδελφοι κατέχουν σημαντικές θέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες αλλά ακόμα και σε ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Κλείνοντας θέλω να αναφέρω ότι για τους Αποφοίτους των Τ.Ε.Ι. κ. Τσίπρα δεν κάνατε απολύτως  ΤΊΠΟΤΑ, όταν είχε καταθέσει το Πολύνομοσχέδιο ο κ. Γαβρόγλου.

Mόνο προεκλογικά έγινε μια αναφορά η οποία χρειάζεται και νομοθετική διαδικασία, στην οποία δεν προχωρήσατε ως κυβέρνηση, και την παραπέμψατε στην σημερινή κυβέρνηση , συμφωνα με την οποία  ‘’ αν θέλει κάποιος να αναβαθμίσει το πτυχίο του να δώσει κάποια μαθήματα’’

Σε τι να ‘’Αναβαθμίσω το πτυχίο μου’’;….

Από ‘’Ανώτατο να το κάνω Ανώτατο’’; …..


Πέρος Χαράλαμπος *
M.Sc. Γεωπόνος Τ.Ε.
Mέλος Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Π.Τε.Γ.