Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη χαρτογράφηση των αμπελώνων

Ένα νέο πρόγραμμα αγροτικού λογισμικού σχεδιάστηκε στην Αυστραλία για την αναγνώριση και τη χαρτογράφηση των αμπελώνων στη χώρα.

Δημιουργός του εργαλείου είναι η εταιρεία GAIA, η οποία εξάγει γεωδιαστημικά δεδομένα μέσω συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης. Μέσω του νέου προγράμματος, το οποίο πρόσφατα παρουσιάστηκε επισήμως, αποσκοπεί στο να παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την κατάσταση των σταφυλιών και τις αποδόσεις των αμπελώνων.

Με την πάροδο του χρόνου, οι αλγόριθμοι της GAIA θα είναι σε θέση να επισημαίνουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους αμπελώνες, όπως για παράδειγμα η αναφορά των ακριβών επιπτώσεων των ζημιών που σχετίζονται με τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Προβλέποντας τις αποδόσεις των καλλιεργειών με μεγαλύτερη ακρίβεια και ταχύτητα από ό,τι είναι δυνατόν σήμερα, το εργαλείο θέλει να εξαλείψει το αυξημένο κόστος επιβάρυνσης που συνδέεται με άλλες μορφές παρακολούθησης των καλλιεργειών.

«Η μετάβαση σε μια λύση που βασίζεται στην τεχνολογία βελτιώνει την ακρίβεια και την έγκαιρη ανταπόκριση και αφαιρεί ένα σημαντικό φορτίο από τις πλάτες των σταφυλοπαραγωγών μας, όσον αφορά την παροχή πληροφοριών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αρµόδιας κρατικής αρχής για τον αμπελοοινικό τομέα στην Αυστραλία (Wine Australia), Andreas Clark.

ypaithros.gr

blank-page | ηλεκτρονική και έντυπη επικοινωνία