proactive

Συνδεση

Απ. Κακλαμάνης: Η κυβέρνηση κατεδαφίζει … Η Βουλή συνεργεί;

“Σε όλη την Ευρώπη, οι νέες τεχνολογίες και οι καινοτομίες αποτελούν το πρόταγμα όλων των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία, με στόχο την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την Ανάπτυξη. Εδώ, η κυβέρνηση δυναμιτίζει τη δευτεροβάθμια επαγγελματική και την τριτοβάθμια τεχνολογική εκπαίδευση, με μια «κλωτσιά προς τα πάνω»! – γνωστή η μέθοδος- βαφτίζοντας «Πανεπιστημιακές» δομές τα ΕΠΑΛ  και «Πανεπιστήμια» τα ΑΤΕΙ".

Αυτό τονίζει με σημερινή δήλωση ο Απόστολος Κακλαμάνης, πρώην Πρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Παιδείας, και υπογραμμίζει: “Καταργεί, έτσι, το διακριτό ρόλο, σύμφωνα με το νόμο 4009/11, που ψήφισε ομοφώνως, σχεδόν, η Βουλή, μεταξύ του Τεχνολογικού Τομέα και του Πανεπιστημιακού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης”.

Ο κ. Κακλαμάνης κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι   καταργεί τα ΑΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, βαφτίζοντάς τα «Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής», και υπογραμμίζει:

  • Ουσιαστικά   τα μετατρέπουν σε αποθήκη μεταγραφόμενων φοιτητών από όλη τη χώρα, ψηφοθηρώντας ξεδιάντροπα!
  • Και οδηγούν, με την απειλή της βραχυ-μεσοπρόθεσμα απαξίωσης και διάλυσης και των Περιφερειακών ΑΤΕΙ, σε μια χωρίς ουσία «συζήτηση», δηλαδή καυγάδες και παζάρια με τα περιφερειακά Πανεπιστήμια.
  • Η κυβέρνηση, αναπόφευκτα προκαλεί νέα προβλήματα, αντί να ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ του Τεχνολογικού και του Πανεπιστημιακού Τομέα των ΑΕΙ της χώρας, όπως ισχύει για τις δύο διακριτές αυτές κατευθύνσεις της Ανώτατης Εκπαίδευσης σε όλη την Ευρώπη.
  •  Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η απορρόφηση κάποιων τμημάτων περιφερειακών ΑΤΕΙ από τα αντίστοιχα Πανεπιστήμια και η διάλυση των υπολοίπων ή η μετατροπή τους σε «διετούς φοίτησης… πανεπιστημιακές δομές»!

Ο κ. Κακλαμάνεις θέτει το ερώτημα: “Τι κάνουν οι διοικήσεις των ΑΤΕΙ, σημερινές και πρώην, που γνωρίζουν ΑΡΙΣΤΑ το εγκληματικό αυτό σχέδιο;” και τονίζει: “Η κυβέρνηση έσπευσε πέρυσι να
«προκαταβάλει» τον τίτλο του … πρύτανη στους προέδρους και του κοσμήτορα στους διευθυντές σχολών! Ικανοποίησε, έτσι και το «κόμπλεξ» ορισμένων, που δεν πίστεψαν στην αποστολή των ΤΕΙ ή εγκαταλείπουν τώρα τα Ιδρύματα, τους σπουδαστές τους και τις δεκάδες χιλιάδες αποφοίτων τους στην … τύχη τους!”.  

Ο κ. Κακλαμάνης σημειώνει πως  “η Αντιπολίτευση που ΓΝΩΡΙΖΕΙ τα κίνητρα και τις συνέπειες εις βάρος της νέας γενιάς  και της ελληνικής κοινωνίας, που τόσα προσδοκά από αυτήν, μπορεί να παρακολουθεί αμήχανη τον παραγοντισμό και τη συναλλαγή ορισμένων στελεχών των κομμάτων της, χωρίς καμιά αντίδραση;”.  

Και καατλήγει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής:

“Τι άλλο να πει κανείς με όσα συντελούνται σ’ αυτή τη χώρα τα τελευταία χρόνια; Παρά μόνον, «Καληνύχτα Κεμάλ», η παρακμή που έπεσε σαν το βαθύ σκοτάδι στην Ελλάδα, θ’ αργήσει πολύ να διαλυθεί…”

esos.gr