proactive

Συνδεση

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Οι Επιλογές των φοιτητών ΤΕΙ μετά τις ''συγχωνεύσεις - πανεπιστημιοποιήσεις των Ιδρυμάτων''.....

Οι ήδη φοιτούντες

Οι ήδη φοιτούντες στο ΤΕΙ Αθήνας και  το ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ, έχουν δύο επιλογές:

α. ή παίρνουν πρόσθετα μαθήματα που θα ορισθούν από τη Συνέλευση του τμήματος για να αποκτήσουν πτυχίο από το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, η

β. Δεν παίρνουν κανένα πρόσθετο μάθημα και αποκτούν πτυχίο ΤΕΙ......

Κοινή συνεδρίαση των Συγκλήτων ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ στο υπ. Παιδείας, παρουσία του Κ. Γαβρόγλου

Τα μέλη των δύο Συγκλήτων θα οριστικοποιήσουν την κοινή εισήγησή τους για τα νέα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,
 

“Κομβική” για την προώθηση του νομοσχεδίου για την ίδρυση και λειτουργία από τον Οκτώβριο του 2018 του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θεωρείται η κοινή συνεδρίαση των Συγκλήτων του ΤΕΙ Αθήνας και του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ, η οποία προγραμματίστηκε για την μεθεπόμενη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, σε αίθουσα του υπουργείου Παιδείας, παρουσία του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου.

Στη συνεδρίαση τα μέλη των δύο Συγκλήτων θα οριστικοποιήσουν την κοινή εισήγησή τους για τα νέα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, προκειμένου να την καταθέσουν στο υπουργείο Παιδείας.

Επιδίωξη του υπουργού Παιδείας είναι το Σχέδιο Νόμου να  κατατεθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί  πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Στη Βουλή ο κ. Γαβρόγλου θα ζητήσει τη συναίνεση των Βουλευτών της αντιπολίτευσης, προκειμένου να προχωρήσει η κατάρτιση του νέου χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που θα στηρίζεται στα χαρακτηριστικά του υπό ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Το Γενάρη ο υπουργός Παιδείας θα διορίσει τη Διοικούσα Επιτροπή  του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα  στις αρχές Φεβρουρίου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες ο Κώστας Γαβρόγλου θα καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή τροπολογία για την δίμηνη παράταση (μέχρι 31 Ιανουαρίου 2108) της θητείας των νυν Πρυτανικών Αρχών του ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ.

Οι ήδη φοιτούντες

Οι ήδη φοιτούντες στο ΤΕΙ Αθήνας και  το ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ, έχουν δύο επιλογές:

α. ή παίρνουν πρόσθετα μαθήματα που θα ορισθούν από τη Συνέλευση του τμήματος για να αποκτήσουν πτυχίο από το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, η

β. Δεν παίρνουν κανένα πρόσθετο μάθημα και αποκτούν πτυχίο ΤΕΙ.

Στο ίδιο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν την μετάβαση (κριτήρια) του εκπαιδευτικού προσωπικού σε πανεπιστημιακά τμήματα και τη θεσμοθέτηση λειτουργίας διετών Προγραμμάτων Σπουδών για τους μαθητές των ΕΠΑΛ.Οι διετείς δομές οι οποίες θα είναι ανοιχτές για τους κατέχοντες απολυτήριο ΕΠΑΛ , θα είναι δωρεάν.

Τα σημαντικά στοιχεία είναι δύο:

Πρώτον, τα διετή Προγράμματα θα λειτουργήσουν  εντός των ΤΕΙ ή των Πανεπιστημίων και θα επιβλέπονται από μια επιστημονική Επιτροπή, στην οποία θα προεδρεύει ο Αντιπρύτανης των ακαδημαϊκών υποθέσεων του κάθε Ιδρύματος.

Το δεύτερο στοιχείο  είναι  ότι  στους αποφοιτήσαντες των διετών Προγραμμάτων θα χηρηγείται  Επαγγελματικό Πιστοποιητικό Ευρωπαϊκών Προσόντων.

esos.gr