Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνησε η κατάθεση αιτήσεων στο πρόγραμμα ενίσχυσης πτυχιούχων Γεωτεχνικών TE ή ΠΕ μέσω ΕΣΠΑ

Ξεκίνησε η κατάθεση αιτήσεων στο πρόγραμμα ενίσχυσης πτυχιούχων μέσω ΕΣΠΑ, μέχρι 50.000 ευρώ η επιδότηση. Η τρίτη και τελευταία περίοδος υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ: «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», ξεκίνησε από την Τετάρτη (8/11/2017) και ολοκληρώνεται στις 13/12/2017. Επιδίωξη του προγράμματος είναι η ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης των πτυχιούχων (γεωργών, κτηνοτρόφων, γεωπόνων, κτηνίατρων κ.α.) και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σε ποιους απευθύνεται
Απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ ή ισότιμης σχολής Ελλάδος ή εξωτερικού (αναγνωρισμένη από το ΔΟΑΤΑΠ) ή κάτοχοι αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων από ΣΑΕΙ ή ΣΑΕΠ. Επίσης, πτυχία από Σχολές Θεάτρου και Χορού αναγνωρισμένες από το Υπ. Πολιτισμού ως τριτοβάθμιες και απόφοιτοι Μουσικών Εκπαιδευτηρίων αναγνωρισμένων από το Κράτος (το πρώτο πτυχίο θα πρέπει να έχει αποκτηθεί μετά την 1/1/1995).

Ποιους Αφορά:
Κατηγορία Δικαιούχων Α:  Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μισθωτοί (πλήρους ή μερικής ή εποχιακής απασχόλησης), υφιστάμενοι επιχειρηματίες που θα συστήσουν νέα εταιρία με ανέργους ή μισθωτούς.
Κατηγορία Δικαιούχων Β: Υφιστάμενοι ατομικοί επιχειρηματίες (αυτοαπασχολούμενοι) που ασκούν ήδη συναφή με την ειδικότητά τους (τίτλο σπουδών) επαγγελματική δραστηριότητα, όπως επίσης και συνεργασίες μεταξύ αυτών.

Επιδοτούνται προτάσεις με προϋπολογισμό από 5.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ (έως 25.000 για 1 δικαιούχο, έως 40.000 για εταιρία με 2 δικαιούχους και έως 50.000 για εταιρία με 3 δικαιούχους και άνω). Το πρόγραμμα επιδοτεί το 100% του συνολικού Προϋπολογισμού.

Επιλέξιμες είναι οι ακόλουθες Δαπάνες:

  • Προμήθεια αναγκαίου επαγγελματικού παραγωγικού εξοπλισμού σε ποσοστό έως 40% του συνολικού προϋπολογισμού του σχεδίου
  • το λειτουργικό κόστος της δραστηριότητας (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, ασφαλιστικές εισφορές, δαπάνες τρίτων όπως π.χ. ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, φυσικό αέριο, κινητή επαγγελματική τηλεφωνία),
  • τα έξοδα φιλοξενίας σε θερμοκοιτίδες για τα 2 πρώτα χρόνια λειτουργίας
  • οι δαπάνες προβολής και δικτύωσης
  • οι Ασφαλιστικές Εισφορές του δικαιούχου
  • το κόστος μισθωτής εργασίας (στην περίπτωση πρόσληψης υπαλλήλου) έως μιας ετήσιας μονάδας εργασίας (ΕΜΕ)
  • ο γενικός εξοπλισμός (γραφεία, καθιστικά κ.α.)
  • οι παρεμβάσεις προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ
  • οι αμοιβές Συμβούλων κα.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου: www.ependyseis.gr.

Κάθε δυνητικός δικαιούχος, έχει δικαίωμα υποβολής σε μια μόνο περίοδο υποβολής αιτήσεων.

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ

agrotypos.gr

blank-page | ηλεκτρονική και έντυπη επικοινωνία