Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλος στο χύμα ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων

Τέλος στο χύμα και αμφιβόλου ποιότητας ελαιόλαδο που μπαίνει στα τραπέζια των εστιατορίων βάζει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων ο πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου και Αντιπρόεδρος του Επιμρλητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Φραγκάκης τόνισε ότι , από την 1η Ιανουαρίου 2018 θα είναι υποχρεωτική η χρήση από τον κλάδο της εστίασης, συσκευασιών επώνυμου ελαιολάδου μιας χρήσης, καθώς θα απαγορεύεται πλέον η χρήση επαναχρησιμοποιούμενων φιαλών.

Οι φιάλες που θα χρησιμοποιούνται από την 1η Ιανουαρίου 2018 θα πρέπει να φέρουν στην ετικέτα όλες τις απαιτούμενες σημάνσεις καθώς και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος, που έχουν οι συσκευασίες επώνυμου ελαιολάδου. Η ρύθμιση αυτή θα ευνοήσει τόσο τους παραγωγούς, οι οποίοι θα κερδίσουν την υπεραξία του προϊόντος, αλλά και εάν το θελήσουν θα μπορέσουν να προχωρήσουν ακόμη και μόνοι τους στην τυποποίηση μικρών συσκευασιών ιδιωτικής ετικέτας, που θα τα διαθέτουν στη συνέχεια σε εστιατόρια.

Η ρύθμιση αυτή όπως τόνισε ο κ. Φραγκάκης θα ευνοήσει ακόμη και τους εγχώριους τυποποιητές ελαιολάδου, που θα προχωρήσουν στην τυποποίηση και διάθεση ενός πολύ μεγαλύτερου όγκου προϊόντος, καθώς θα αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση. Υπολογίζεται ότι ετησίως περίπου 10.000 τόνοι ελαιόλαδο, θα πρέπει να συσκευάζονται και να διατίθενται στα εστιατόρια για κατανάλωση στο τραπέζι.

agrocapital.gr

blank-page | ηλεκτρονική και έντυπη επικοινωνία