proactive

Συνδεση

Ερώτηση του Βουλευτή Ευβοίας Γ.Ακριώτη προς τον κ.Ν. Αντώνογλου για τον νέο οργανισμό (ΟΕΥ) του ΥπΑΑΤ

Ερώτηση προς τον Γενικό Γραμματέα του ΥπΑΑΤ κ. Νικόλαο Αντώνογλου , κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ευβοίας κ. Γιώργος Ακριώτης για τον αποκλεισμό των υπαλλήλων του κλάδου ΤΕ 1 ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ από τις θέσεις Προισταμένων Γενικών Διευθύνσεων και Διευθύνσεων του Υπουργείου ΑγροτικήςΑνάπτυξης &Τροφίμων (Υπ.Α.Α.Τ.) & τη μη εφαρμογή της εγκυκλίου,  που κυκλοφόρησε από την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα. Όλγα Γεροβασίλη στις 29-5-2017 (ΑΔΑ: 6ΜΜ1465ΧΘΨ-Φ7Γ) η οποία  δίνει τη δυνατότητα τόσο σε υπαλλήλους Π.Ε. όσο και σε Τ.Ε. , εφόσον πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια  για  να διεκδικήσουν θέση Γενικού Διευθυντή σε οποιαδήποτε Δημόσια υπηρεσία.

Ακολουθεί η ερώτηση , η οποία επισυνάπtεται σε μορφή (doc.) μαζί με την εγκύκλιο που δεν εφαρμόζεται σε μορφή (pdf.)

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΚΡΙΩΤΗΣ

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Εύβοιας

Χαλκίδα, 6 Ιουνίου 2017

ΘΕΜΑ: «Διεκδίκηση Θέσεων ευθύνης στο ΥΠΑΑΤ»

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 29 του ν. 4369/2016 (Α’ 33) και τις διατάξεις του άρθρου δεύτερου του ν. 4464/2017 (Α’ 46) τροποποιήθηκαν τα άρθρα 84-86 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ., που κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 3528/2007 (εφεξής «Υπαλληλικός Κώδικας», «Υ.Κ.»), τα οποία αφορούν στις προϋποθέσεις, στα κριτήρια και στη διαδικασία επιλογής των προϊσταμένων οργανικών μονάδων. Περαιτέρω, στο άρθρο 30 του ν.4369/2016 περιλ,αμβάνονται μεταβατικές διατάξεις για την πρώτη εφαρμογή του νέου συστήματος επιλογής προϊσταμένων. Ειδικότερα, διευκρινίζονται κατ’ άρθρο τα εξής:

. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Ως προϊστάμενοι Γενικής Διεύθυνσης επιλέγονται υπάλληλοι της κατηγορίας ΠΕ ή TE, εφόσον:

α) έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης για ένα (1) έτος τουλάχιστον ή

β) έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου Διεύθυνσης για τρία (3) τουλάχιστον έτη ή

γ) είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου συναφούς διδακτορικού διπλώματος ή απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.) ή κάτοχοι αναγνωρισμένου συναφούς μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και κατέχουν το βαθμό Α’ με πλεονάζοντα χρόνο τουλάχιστον οκτώ (8) έτη στο βαθμό αυτόν ή

δ) κατέχουν το βαθμό Α’ με πλεονάζοντα χρόνο τουλάχιστον δέκα (10) έτη στο βαθμό αυτόν.

Η παραπάνω εγκύκλιος που κυκλοφόρησε από την Υπουργό Διοικητικής ανασυγκρότησης κ. Γεροβασίλη στις 29-5-2017 (ΑΔΑ: 6ΜΜ1465ΧΘΨ-Φ7Γ) δίνει τη δυνατότητα τόσο σε υπαλλήλους Π.Ε. όσο και σε Τ.Ε. εφόσον πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια να διεκδικήσουν θέση Γενικού Διευθυντή σε οποιαδήποτε Δημόσια υπηρεσία.

Παρόλα αυτά, στο νέο οργανισμό του ΥΠΑΑΤ οι υπάλληλοι του κλάδου ΤΕ 1 ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ αποκλείονται από τις θέσεις Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων και Διευθύνσεων και μπορούν να επιλεγούν μόνο για τις θέσεις Προϊσταμένων Τμημάτων.

Όμως, στον υπάρχοντα οργανισμό ΥΠΑΑΤ (ΠΔ 107/2014 ΦΕΚ 174/Α/28-08-2014) συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά οι Γεωπόνοι ΤΕ στους κλάδους που μπορούν να επιλεγούν σε θέσεις Προϊσταμένων Τμημάτων και Διευθύνσεων.

Παρακαλώ ενημερώστε με για ποιο λόγο δεν συμπεριλαμβάνονται οι Τ.Ε. υπάλληλοι στη διεκδίκηση θέσεων ευθύνης (Γενικών Διευθύνσεων και Διευθύνσεων του ΥΠΑΑΤ) εφόσον από τους παραπάνω νόμους και από την εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αυτό προβλέπεται;

    Με εκτίμηση

Γιώργος Ακριώτης