proactive

Συνδεση

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Π.Ε.Π.Τε.Γ. με τον Βουλευτή Αχαίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρο Παπαθεοδώρου

Συνάντηση με τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου Βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , πρώην Υφυπουργό Παιδείας & πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου , στη Βουλή είχε σήμερα (15/05/17) αντιπροσωπεία του Κ.Δ.Σ. της Π.Ε.Π.Τε.Γ, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο Σπύρο Ζαχαρόπουλο, το Αναπληρωτή Γραμματέα Γιάννη Πετράτο και τον Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Ένωσης Γιάννη Κωνσταντόπουλο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε αναλυτική αναφορά των απόψεων της Ένωσης σχετικά για τις επιχειρούμενες αλλαγές της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τις οποίες η Π.Ε.Π.Τε.Γ διαφωνεί (όπως η αναγνώριση των 5ετών σπουδών των γεωπόνων ΠΕ ως ''master'',κ.λ.π.).

Επιπλέον εκφράστηκαν τα ήδη σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί στους απόφοιτους Γεωπόνους Τ.Ε. η μη εφαρμογή των κατοχυρωμένων επαγγελματικών τους δικαιωμάτων και νόμων, στο επαγγελματικό χώρο και πως οι επιχειρούμενες αλλαγές θα επιβαρύνουν την υπάρχουσα κατάσταση.

Ο κύριος Παπαθεοδώρου , αφού άκουσε με προσοχή τις προτάσεις και τις θέσεις της Π.Ε.Π.Τε.Γ, ανέπτυξε τις απόψεις και τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τις επικείμενες αλλαγές στην Παιδεία από την Κυβέρνηση , με τις οποίες τόσο ο ίδιος όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, δεν συμφωνεί.

Να σημειωθεί πως ο Υπουργός Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου παρά τα επανειλημμένα αιτήματα της 'Ένωσης δεν την έχει αποδεχτεί, ώστε να του παρουσιάσει και καταθέσει τις θέσεις και τις προτάσεις των Γεωπόνων της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης συνολικά για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η Π.Ε.Π.Τε.Γ θα συνεχίσει την ενημέρωση και άλλων πολιτικών κομμάτων και φορέων, καταθέτοντας τις προτάσεις και τις θέσεις τόσο για τα θέματα της Εκπαίδευσης όσο και για τα αγροτικά ζητήματα της χώρας μας.